معرفی دره آبشار اخلمد و سایر جاذبه های گردشگری این مکان زیبا

در 17 کیلومتری جنوب غربی شهرستان چناران در استان خراسان، و در نزدیکی روستایی به نام اخلمد، دره ای به نام دره آبشار اخلمد وجود دارد. این دره، به دلیل ویژگی های منحصر به فردش، مکان مناسبی برای گردشگرانی است که به طبیعیت بکر علاقه دارند. از نظر لغوی، اخلمد کلمه ای فارسی است. در گذشته اهالی این منطقه معتقد بودند که در زمان حمله اعراب به خراسان، اهالی این منطقه به دلیل موقعیت جفرافیایی، به این دره پناه می بردند. این تفرجگاه در 84 کیلومتری جنوب غربی شهر مشهد و در دل کوه های بینالود واقع شده است.

در ادامه این مطلب مجله مشهد رو می خواهیم در مورد آبشار اخلمد و دره ای که این آبشار و چندین آبشار دیگر را در دل خود جای داده است با شما صحبت کنیم.

گردشی در دره آبشار اخلمد

این دره، پر از دیواره های سنگی و دارای پوشش گیاهی متراکم است. وجود آب فراوان و هوای مطبوع و خنک باعث شده که باغات فراوانی در این دره شکل بگیرند و محصولاتشان بخش اعظمی از تقاضای میوه های تابستانی اهالی منطقه و حتی شهر مشهد را پاسخگو باشد.

همان طور که گفتیم این دره دارای چندین دیواره است که برای سنگ نوردی مکان عالی هستند. علاوه بر این آبشارهای فصلی زیادی نیز در دره اخلمد وجود دارد. یکی از بلندترین آبشار های این دره که در انتهای آن واقع شده است، حدود 23 متر ارتفاع دارد. البته آبشارهای بلندی دیگری نیز در این دره جاری هستند.

صخره هایی که دیواره های دره را تشکیل داده اند، گاها 200 الی 300 متر ارتفاع دارند و همین موضوع باعث شده که به محل مناسبی برای انجام ورزش مفرح صخره نوردی تبدیل شود. همان طور که گفتیم آبشارهای زیادی در این دره وجود دارد که 4 تای آن ها دائمی و مابقی شان فصلی هستند. بلندترین آبشار دره اخلمد، حدود 40 متر ارتفاع دارد. از روستا تا این آبشار حدود 3 کیلومتر فاصله است. این آبشار در ماه های اول سال، به دلیل بارندگی های فراوان، خروجی بیشتری دارد و پر آب تر است.

 رسوبات این منطقه نشان می دهند که پیدایش این دره به اواخر دوران ژوراسیک باز می گردد. در مدخل دره اخلمد بندی وجود دارد که قدمت آن به زمان بایسنغر میرزای تیموری فرزند شاهرخ و حاکم توس در نیمه اول سده نهم باز می گردد. این بند در زمان شاهزاده غیاث الدین بایسنقر تیموری با سنگ ملات آهک ساخته شده است و طولی حدود 252 متر و عرضی 14 متری دارد. ارتفاع آن نیز نزدیک به 12 متر است.

آب و هوای دره اخلمد

معرفی دره آبشار اخلمد
معرفی دره آبشار اخلمد

همان طور که گفتیم این دره آب و هوای کوهستانی دارد. اما با وجود کوه ها و آبشار های فراوان، سرمای خشکی در این منطقه حاکم نیست. در واقع در این منطقه شما هرگز سرما و گرمای شدید زمستان و تابستان را احساس نخواهید کرد. معمولا مرکز آبادی 5 درجه و حوالی آبشارهای آن حدود 15 درجه سانتی گراد با مشهد تفاوت دما دارند.

دو آبشار اصلی اخلمد ارتفاعی به ترتیب 40 متر و 23 متر دارند و در تمام فصول آب در آن ها جاری است. این آبشارها از کوه منیژه سر چشمه می گیرند. وسط آبشار نیز محل وسیعی وجود دارد که محلی ها به آن تخت شاه عباس می گویند.

بعد از آبشار بزرگ، رودخانه ای باریک به امتداد 2 کیلومتر وجود دارد. در انتهای این رودخانه دره کوه منیژه با کوه فاراب به یکدیگر وصل شده اند. این محل منتهی الیه رودخانه اخلمد می باشد که به خانه های گلی معروف است.

همان طور که گفتیم این دره جاذبه های طبیعی زیادی دارد. بنابراین اگر می خواهید چند ساعتی را در دل طبیعت بکر سپری کنید، حتما سری به این دره بزنید و از آبشارهای زیبای آن دیدن کنید. البته بهتر است در 6 ماه اول سال به این منطقه سفر کنید.


منتشر شده

در

توسط