ماجراجویی در غار مغان ؛ غار طلسم شده و اسرار آمیز مشهد

غارها مکان های مرموزی هستند که اسرار و رازهای زیادی را در دل خود جای داده اند. اگر شما هم دلتان می خواهد در یکی از این غارهای اسرار آمیز گردشی داشته باشید، ما را تا انتهای این مطلب مشهد رو که به معرفی غار مغان مشهد اختصاص دارد همراهی کنید.

موقعیت جغرافیایی غار مغان

غار مغان یکی از جاذبه های طبیعی و بسیار زیبای استان خراسان رضوی است که در فاصله 35 کیلومتری شهر مشهد و درست در جنوب روستای مغان واقع شده است. فسیل های حلزونی که در مسیر منتهی به غار کشف شده اند نشان می دهند که قدمت این مکان تاریخی به میلیون ها سال قبل و یا دوره دوم زمین شناسی باز می گردد. این غار در سال 1324 توسط یک گروه کوهنوردی به نام “نیرو و راستی” کشف شد.

جاده کوهستانی که در منطقه سیدی مشهد واقع شده است، بعد از عبور از روستاهایی مانند بالندر، اردمه و خان رود شما را به روستای تاریخی مغان و غار معروف آن می رساند. پس از طی 2 کیلومتر در دل این روستا به چشمه ای می رسید که محل استراحت و ابتدای مسیر پیاده روی غار است. این غار درست در انتهای روستا بنا شده و ارتفاع آن از سطح دریا چیزی نزدیک به 2900 متر می باشد.

غار مغان دارای پرتگاه های خطرناک و دهلیزهای پر پیچ و خم است. بنابراین توصیه می کنیم که بدون تجهیزات لازم و راهنما هرگز به این مکان خطرناک نروید.

مسیرهای غار

عرض ورودی غار، در ابتدای مسیر پیاده روی ۱۹ متر است و ارتفاع آن ۴ می باشد. این ابعاد تا عمق ۱۲ متری ثابت هستند. اما هر چه به عمق غار نزدیک تر می شوید، علاوه بر کاهش طول و عرض مسیر، شیب آن نیز بیشتر می شود. پس از طی ۱۱۰ متر به استلاکمیت دو قلو خواهید رسید. در فاصله ۱۲۰ متری از دهانه غار نیز تنگه ای به عرض ۴ متر وجود دارد. قسمت غربی این مسیر به ابتدای تالار دوم منتهی می شود. تالار اول طولی به اندازه ۲۴۶ متر و عرضی بین ۱۱ تا ۳۳ متر دارد. ارتفاع این مسیر نیز حدود ۹ متر است. همین ویژگی ها باعث شده که تالار اول غار مغان بزرگترین تالار در بین غارهای استان به شمار آید. اما تالار دوم طولی ۲۹ متری و عرضی ۱۰ متری دارد. ارتفاع این مسیر نیز ۷ متر می باشد.

بعد از طی یک مسیر سربالایی به دو حفره با طول 19 متر خواهید رسید. این حفره ها به تالار سوم غار منتهی می شوند. اگر می خواهید وارد تالار سوم شوید از حفره غربی استفاده کنید. زیرا در این صورت مسیر ساده تری برای رسیدن به تالار سوم پیش روی دارید.

تالار سوم غار مغان ۱۲ متر طول، ۷ متر عرض و ۶ متر ارتفاع دارد. رو به روی این تالار نیز یک صخره ۵ متری دیده می شود. پس از خارج شدن از تالار سوم، به تالار چهارم که ۲۳ متر طول، ۸ متر عرض و ۶ متر ارتفاع دارد، می رسید. در انتهای این تالار نیز یک دو راهی وجود دارد که طول هر کدام ۱۷ متر می باشد. پیشنهاد میکنیم که حتما این مسیر را طی کنید تا بتوانید از برکه 4 در 5 متری تشکیل شده در این قسمت که عمقی ۲۰ تا ۴۰ سانتیمتری دارد بازدید کنید.

ویژگی ها

ماجراجویی در غار مغان
ماجراجویی در غار مغان

این غار زیبا دارای ستون های آهکی و بزرگ زیادی است. درون غار، پر از چشمه ها، چاه ها و راهروهای متعدد است که اگر طناب کشی و علامت گذاری نشود، می تواند باعث گم شدن گردشگران شود. بنابراین حتما به این نکته توجه کنید. درون غار به وسیله چاه ها به سه طبقه تقسیم شده و ارتفاع بعضی از چاه ها تا ۲۵ متر می رسد.

در کل برای بازدید از این غار، باید بین 2 الی 2.5 ساعت زمان صرف کنید. برای رسیدن به دهانه غار از مسیر انتهایی روستا حدودا ۱.۵ ساعت زمان نیاز دارید. اما مسیر برگشت به دلیل این که سر پایینی است، حدود یک ساعت زمان می برد. در ۲۰ کیلومتر انتهایی مسیر یک جاده ی خاکی وجود دارد که می توانید با ماشین آن را طی کنید.

اگر علاقمند به بازدید از این غار زیبا هستید، حتما فصول بهار، تابستان و پاییز را برای این کار انتخاب کنید. زیرا در این فصول هم غار گرمتر است و هم خود روستای مغان سرسبزتر می شود و شما می توانید حتی چند روزی را در این روستای خوش آب و هوا اقامت کنید.

اسرار شگفت انگیز غار مغان

وجود برکه آب در میانه مسیر غار و چندین چاه عمیق در این مکان موجب شده تا برخی از بومیان منطقه به این باور برسند که غار مغان روزگاری مآمن جن و پری بوده است. در ادبیات عامه محلی نیز از وجود نهنگی در این غار یاد می شود که نگهبان گنجینه ای بوده است که در این غار وجود داشته. بر همین اساس محلی ها با ترس از بلعیده شدن توسط این نهنگ، هزاران سال قبل از کشف این مکان، حتی نزدیک غار هم نمی شدند.


منتشر شده

در

توسط

برچسب‌ها: